Werken bij Oliehoorn

Op dit moment hebben wij de volgende vacature.

Manager Productontwikkeling & Kwaliteit

32-40 uur


Bedrijf
Oliehoorn (www.oliehoorn.nl) is een snelgroeiend familiebedrijf dat zich richt op de ontwikkeling, productie en verkoop van sauzen, marinades, dressings en spijsoliën.

Vanuit de productielocaties in Zwaag en Drachten levert Oliehoorn aan foodservice- en industriële partners binnen Europa. De cultuur van Oliehoorn is gedreven, betrouwbaar en hands-on.

De producten onder het merk Oliehoorn laten een sterke groei zien. Daarnaast is de industriële tak sterk in ontwikkeling door de actieve samenwerking in productontwikkeling met onze klanten.

Voor onze vestiging in Drachten zijn we op zoek naar een duizendpoot op het gebied van productontwikkeling en kwaliteit, om samen met je collega’s van de locatie Zwaag deze snelle groei te borgen en de ontwikkelingen nog meer kracht bij te zetten.
 

Functie

  • Verantwoordelijk voor het ontwikkelen, implementeren en bewaken van het beleid op het gebied van QA, QC, voedselveiligheid en productontwikkeling.

  • Uitvoeren van diverse analyses in het eigen laboratorium, het coördineren van externe analyses, uitvoeren van hygiëne- en controlerondes.

  • Aanspreekpunt voor externe (internationale) relaties zoals klanten, leveranciers, certificerende instellingen en overheidsinstanties en sparringpartner voor (in)directe collega’s op gebied van productkwaliteit, voedselveiligheid en kwaliteitsborging.

  • Beheren en opstellen van specificaties, werkinstructies en kwaliteits- en veiligheidsprocedures.

  • Trainen en ontwikkelen van productiemedewerkers op het gebied van kwaliteit en veiligheid en het uitvoeren van interne audits.

  • Intensief samenwerken met collega’s van Productie, Inkoop, Verkoop en Kwaliteit.

  • Verantwoordelijk voor het opstellen en vertalen van conceptuele ideeën naar innovatieve en industrieel verwerkbare eindproducten.

  • Coördineren van grote en kleine projecten vanaf het concept, via testen en proefproducties, tot succesvolle eindproducten.

  • Ontwikkelen van verbeterde recepturen op basis van doelstellingen zoals product-verbetering of clean label.

Profiel

  • HBO niveau door opleiding (bijvoorbeeld levensmiddelentechnologie) of ervaring.

  • Relevante werkervaring in de levensmiddelenindustrie.

  • Kennis van (inter)nationale kwaliteitsnormen, wet- en regelgeving.

  • Gewend overtuigend en doortastend te communiceren met interne en externe partijen.

  • Persoonskenmerken: zelfstandig, analytisch, kritisch, sterke persoonlijkheid, resultaatgericht, probleemoplossend vermogen en klantgericht.


Hebben wij jouw interesse gewekt? Mail dan je sollicitatiebrief met cv vóór vrijdag 29 juli a.s. naar avelker@oliehoorn.nl.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jelmer Broersma, Financieel Manager,
tel.: 0229-244660.