Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Een burger met een twist
Recepten

Een burger met een twist

Een burger met een twist: tonijnburger - Oliehoorn inspiratie

Een burger met een twist! Geen standaard broodje hamburger, maar een tonijnburger op ons menu vanavond. Met een heerlijk fris én romig sausje op basis van Brander mayonaise en dille. Dit recept staat binnen twintig minuten op uw eettafel.

Ingrediënten voor de tonijnburger met citroen-dille mayonaise

Zo maak je het

  1. Laat de tonijn uitlekken en rasp de citroen. Meng de tonijn met het ei, 3 eetlepels mayonaise, de panko, citroenrasp, 1 eetlepel citroensap, de cayennepeper en de paprikapoeder. Kneed de ingrediënten door elkaar en verdeel in vieren. Maak vier ronde burgers en leg ze even in de koelkast.
  2. Meng de Brander Mayonaise met de yoghurt en breng op smaak met fijngesneden dille, een eetlepel citroensap en peper en zout.
  3. Snijd met een kaasschaaf lange repen van de komkommer en snijd de tomaten in plakjes. Besprenkel de groenten met wat citroensap.
  4. Halveer de broodjes en bak ze aan de binnenzijde krokant in een droge koekenpan. Bak daarna ook de burgers gaar en goudbruin aan beide zijdes. Doe dit op een middelhoog vuur.
  5. Beleg de broodjes met de mayonaise, sla, de burger, tomaat en een lint komkommer. Lekker met een dot citroen-dille mayo en wat linten komkommer.

Eet smakelijk!