Home / Inspiratie / Gegrilde aubergine met barbecue glaze
Gegrilde aubergine met barbecue glaze
Ingrediënten
Voor 4 personen als bijgerecht
2 grote aubergines
2–3 eetlepels olijfolie
Zout en peper naar smaak
3 eetlepels Oliehoorn barbecuesaus
1 theelepels honing of agavesiroop
2 theelepels chilivlokken
1/2 theelepel gerookt paprikapoeder
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
1 lente-ui in dunne ringetjes
2 eetlepels krokante uitjes
Verse koriander of peterselie en limoensap als garnering
Zo maak je het
Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ±1,5 cm dik.
Bestrooi met zout en laat het 15 minuten staan om het vocht te onttrekken. Dep het daarna droog.
Bestrijk beide kanten met olijfolie en bestrooi met wat peper.
Verhit de BBQ op middelhoge hitte.
Grill de aubergineplakken 4–6 minuten per kant tot ze zacht zijn en de mooie grillstrepen hebben. Let op: te hoog vuur verbrandt de buitenkant voordat de binnenkant gaar is, liever wat rustiger garen.
Meng ondertussen de barbecuesaus met honing en paprikapoeder.
Smeer de aubergines tijdens de laatste minuut aan beide zijden in met de glaze.
Laat dit nog heel even liggen zodat de saus karamelliseert, maar niet verbrandt.
Leg de gegrilde aubergine op een schaal.
Top de aubergine af met sesamzaadjes, lente-ui, gebakken uitjes, verse kruiden.
Een luchtige, hartige kaasmuffin boordevol smaak, met een krokant randje en zacht binnen door de Oliehoorn mayonaise. Lekker als tussengerecht of voor bij de Paasborrel! Klein van stuk, groots in smaak.
Gefrituurde kaasballetjes met Sweet Chili Chipotlesaus
Krokant van buiten, smeuïg van binnen met een pittig sausje. Wie kan daar nou nee tegen zeggen? Deze heerlijke kaasballetjes als snack bij de borrel is onweerstaanbaar lekker. Een keer dippen en je bent verkocht!