Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Mini-kipspiesjes met fritessaus en curry

Mini-kipspiesjes met fritessaus en curry

2025-3-28 BBQ Mini-Spiesjes met Kip, Frietsaus en curry V1

Ingrediënten

Voor 12 spiesjes

  • 2 kipfilets
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 12 kleine satéprikkers (even in water weken om verbranden te voorkomen)
  • Oliehoorn fritessaus en currysaus

Zo maak je het

  1. Snijd de kipfilets in kleine blokjes van ongeveer 2 cm.
  2. Meng in een kom de olijfolie met paprikapoeder, knoflookpoeder, kerriepoeder, zout en peper.
  3. Voeg de kipblokjes toe en meng dit goed, zodat alle stukjes bedekt zijn met de marinade. Laat het minimaal 30 minuten marineren (langer mag voor nog meer smaak).
  4. Rijg de kipblokjes aan de geweekte satéprikkers (ongeveer 2-3 stukjes per spiesje).
  5. Verhit de barbecue of grillpan op middelhoog vuur.
  6. Grill de mini-spiesjes ongeveer 8-10 minuten, en keer ze regelmatig tot de kip goudbruin en gaar is.
  7. Serveer de spiesjes warm met Oliehoorn fritessaus en currysaus. Tip: Lekker met een frisse salade of stokbrood

Eet smakelijk!