Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Duurzaamheid
Onze vijf speerpunten

Duurzaamheid

Wij houden onze footprint zo laag mogelijk. Zo voeren wij aanpassingen door op het gebied van duurzaamheid en is maatschappelijk verantwoord ondernemen een integraal onderdeel van onze bedrijfsvoering. Wij hechten er veel waarde aan om in een veilige en gezonde omgeving te werken met oog voor elkaar, voor de wereld om ons heen en voor de generaties na ons.

Oliehoorn_duurzaam_Zonnepanelen

Energie

We hebben verregaande energiebesparingsmaatregelen doorgevoerd. Denk aan een klimaatbeheersingssysteem, waarmee wij een energiezuinig binnenklimaat creëren. Het gebruik van groene elektriciteit, die voor 100% is opgewekt uit Nederlandse windenergie. En maken wij gebruik van warmteterugwinsystemen en zonneboilers. 1780 zonnepanelen liggen er alleen al in Hoorn!

Oliehoorn_personeel_Lorain

Verpakkingen

Het verduurzamen van onze verpakkingen blijft de komende jaren één van onze speerpunten. Zo zijn onze knijpflessen sinds 2022 100% plastic recyclebaar. En is het ons doel om vanaf 2025 te zorgen voor 100% recyclebaarheid van al onze verpakkingen. Zo willen wij het afval drastisch reduceren.

Oliehoorn_personeel_Wim

Grondstoffen

Aan onze Clean Label mayonaise zijn geen kunstmatige geur-, kleur-, en smaakstoffen toegevoegd. Per 2025 willen wij al onze producten zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen produceren.

Oliehoorn_personeel_Afvalstoffen

Afvalstromen

De rest- en afvalstromen uit onze fabrieken willen we blijven verminderen. Door een continu productieproces, besparen we dagelijks aan restafval, productiekosten, (warm)watergebruik en energie. De reststromen die er zijn, worden verwerkt in grondstoffen voor diervoeders.

Oliehoorn_personeel_Medewerkers

Medewerkers

We voelen ons verantwoordelijk voor het welzijn van onze medewerkers. Daarom bieden we veilige, gezonde en prettige arbeidsomstandigheden en -voorwaarden. Zo zorgen wij dagelijks voor fruit en gekoeld water in de kantines. En beschikken wij over oplaadpunten voor elektrische fietsen en auto’s.

Wil jij deel uitmaken van de Oliehoorn familie? Bekijk onze vacatures of stuur een open sollicitatie

Bekijk onze vacatures