Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Duurzaamheid
Onze vijf speerpunten

Duurzaamheid

Wij houden onze footprint zo laag mogelijk. Zo voeren wij aanpassingen door op het gebied van duurzaamheid en is maatschappelijk verantwoord ondernemen een integraal onderdeel van onze bedrijfsvoering. Wij hechten er veel waarde aan om in een veilige en gezonde omgeving te werken met oog voor elkaar, voor de wereld om ons heen en voor de generaties na ons.

Oliehoorn_duurzaam_Zonnepanelen

Energie

Wij hebben verregaande energiebesparingsmaatregelen doorgevoerd. Denk aan bouwtechnische aanpassingen, klimaatbeheersingssystemen, warmte-terugwinsystemen en zonneboilers. Met resultaat: in 2020 produceren wij klimaatneutraal.

Oliehoorn_personeel_Lorain

Verpakkingen

Het verduurzamen van onze verpakkingen blijft de komende jaren één van onze speerpunten. Een van de verpakkingen die wij hebben geïntroduceerd zijn verrijdbare containers die herbruikt kunnen worden. Daarnaast hebben wij nieuwe afvullijnen gebouwd voor onze oliën die afvult in bag-in-boxen. Zo willen wij de plastic waiste drastisch reduceren. Ons doel is om alle verpakkingen per 2025 100% recyclebaar te maken.

Oliehoorn_personeel_Wim

Grondstoffen

Het vinden van milieuvriendelijke alternatieven is best een uitdaging, maar wij hebben al een aantal mooie slagen gemaakt. Wij geloven in natuur inclusieve landbouw. Dit is een vorm van landbouw die op alle fronten rekening houdt met de natuur. Daarnaast geloven wij ook in Green & Clean. Voor zowel onze sauzen als de oliën. Ons doel is per 2025 al onze producten te produceren zonder kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen.

Oliehoorn_personeel_Afvalstoffen

Afvalstromen

Onze doelstelling is om de rest- en afvalstromen uit onze fabrieken verder te verminderen. De reststromen die er zijn worden verwerkt in grondstoffen voor diervoeders.

Oliehoorn_personeel_Medewerkers

Medewerkers

We bieden veilige, gezonde en prettige arbeidsomstandigheden en -voorwaarden. We voelen ons verantwoordelijk voor het welzijn van onze medewerkers en streven ernaar een populaire en gewilde werkgever te zijn. Op kantoor bieden wij een activiteitenplan aan om te sporten en bewegen, hebben we oplaadpunten voor elektrische fietsen en zorgen wij dagelijks voor fruit en gekoeld water in de kantines.

Bekijk onze vacatures