Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Bruschetta gerookte zalm & blini Parmaham met truffelmayonaise

Bruschetta gerookte zalm & blini Parmaham met truffelmayonaise

2025-3-28 Bruschetta met Truffelmayonaise & Gerookte Zalm (met blini’s) V1

Ingrediënten

Voor 10 bruschetta’s

  • 1 ciabatta
  • 100 g gerookte zalm in dunne plakjes
  • 2 eetlepels Oliehoorn truffelmayonaise
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zwarte peper naar smaak
  • Verse dille en citroenpartjes ter garnering

Voor 15 blini’s

  • 100 g bloem
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 100 ml melk
  • 1 ei gesplitst in eidooier en eiwit
  • 1 eetlepel gesmolten boter
  • Snufje zout
  • 100 g Parmaham in dunne plakjes
  • 2 eetlepels Oliehoorn truffelmayonaise
  • Verse gehakte bieslook

Zo maak je het

Bruschetta

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de ciabatta in schuine plakjes.
  3. Besprenkel de plakjes met een beetje olijfolie en rooster ze in de oven voor 5 tot 7 minuten, tot ze goudbruin en krokant zijn.
  4. Laat de ciabatta plakjes een beetje afkoelen en besmeer elk plakje met een dun laagje Oliehoorn truffelmayonaise.
  5. Leg er een plakje gerookte zalm bovenop.
  6. Bestrooi het broodje met verse dille en klein beetje zwarte peper.
  7. Serveer het met de citroenpartjes.

Blini

  1. Meng in een kom de bloem, bakpoeder en een snufje zout.
  2. Voeg de melk, gesmolten boter en een eidooier toe en meng dit tot een glad beslag.
  3. Klop in een aparte kom het eiwit stijf en spatel dit voorzichtig door het beslag.
  4. Verhit een koekenpan met een beetje boter en bak kleine hoopjes beslag (ongeveer een eetlepel per blini). Bak ze 1-2 minuten per kant tot ze goudbruin zijn.
  5. Laat de blini’s even afkoelen en beleg ze met een half plakje Parmaham.
  6. Voeg een klein toefje Oliehoorn truffelmayonaise toe.
  7. Garneer het met de fijngehakte bieslook.

Eet smakelijk!