Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Feedback / Flessenformaat

Update flessen formaat en prijs

We hebben de afgelopen periode meerdere vragen gekregen waarom sommige flessen kleiner zijn geworden en of onze producten daardoor relatief duurder zijn geworden.
Terechte vraag. Daarom is een toelichting op zijn plaats.

Nieuw formaat Oliehoorn 750ml knijpflessen

Oliehoorn levert aan de groothandel, horeca ondernemingen en aan de consument. We hebben heel veel soorten verpakkingen: van sachets tot flessen en emmers. Allen met verschillende inhoudsmaten. Want iedere Oliehoorn gebruiker heeft andere serveer toepassingen. In het kader van duurzaamheid zoeken wij continu naar manieren om het milieu te ontzien en onnodige verspilling te voorkomen. We houden daarbij de marktonderzoeken en trends nauwlettend in de gaten.

Om een voorbeeld te noemen: van de circa 8 miljoen Nederlandse huishoudens zijn ruim 3 miljoen eenpersoonshuishoudens. Bovendien bestaat een gemiddeld huishouden in Nederland uit 2,1 personen. In de meeste huishoudens ligt het saus verbruik natuurlijk veel lager dan in een cafetaria. Omdat onze sauzen een houdbaarheidsdatum (tht) hebben van 6 maanden, komt het voor dat de sausflessen in de afvalbak belanden terwijl deze nog saus bevatten. Onnodige verspilling. Kortom, de 900 ml sausfles bleek te groot voor de meeste huishoudens. Mede op basis hiervan hebben we de 900 ml sausfles voor de consumentenmarkt vervangen voor de handzamere 750 ml versie. Daarnaast is de range zelfs uitgebreid met een kleinere 270ml fles.

We luisteren graag naar onze fans. Dus als er op basis van nieuwe inzichten behoefte blijkt te bestaan aan een grotere fles, dan staat niets ons in de weg om alsnog een grotere fles aan het segment toe te voegen.

Kleiner formaat, zelfde prijs?

Er is geen sprake van een relatief hogere prijs, bij onze currysaus en tomatenketchup in een kleinere verpakking. Bij een aantal producten is dit helaas wel het geval. Het betreft dan de producten waar plantaardige oliën in verwerkt zijn, zoals bij Mayonaise en Fritessaus. De inkoopprijzen voor plantaardige oliën zijn de afgelopen tijd fors gestegen door de schaarste van grondstoffen als gevolg van de oorlog in Oekraïne en de Corona pandemie. En dat heeft uiteindelijk invloed op de prijs die jij als consument betaalt.
We geven overigens wel een adviesprijs af, maar de Nederlandse winkelier is vrij om de prijsstelling zelf te bepalen.

Hopelijk geven we jou hiermee meer inzicht. Heb je naar aanleiding van deze toelichting toch de behoefte om een reactie achter te laten, dan ontvangen we die graag via suggesties@oliehoorn.nl

Naar pagina updates