Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / De licht pittige voetbal vlammetjes
Recepten

De licht pittige voetbal vlammetjes

Deze vlammetjes zijn om je vingers bij af te likken. Ze geven een licht prikkeltje in de mond door de verschillende kruiden. Onder het genot van deze pittige hapjes kijkt de wedstrijd Nederland – Oekra├»ne extra lekker weg. Het wordt nog lekkerder door ze te dippen in onze currysaus!

Recept_Currysaus_vlammetjes

Ingredi├źnten voor 20 vlammetjes

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Snipper de ui en de tenen knoflook en meng het gehakt met een theelepel zout, theelepel gemalen komijn, theelepel gemalen korianderzaad en een theelepel sambal oelek (of meer naar smaak).
  3. Laat het filodeeg in de verpakking in 30 minuten ontdooien en leg daarna onder een vochtige theedoek om uitdrogen te voorkomen.
  4. Bak in een koekenpan de ui en knoflook glazig en het gekruide gehakt gaar.
  5. Snijd elk plakje filodeeg in vier gelijke stukken. Schep dan een eetlepel van het gehakt in het midden en vouw de zijkanten naar binnen. Rol dan het deeg op en maak zo platte pakketjes. Leg de vlammetjes met het gevouwen stuk aan de onderkant op een met bakpapier beklede bakplaat.
  6. Meng vijf eetlepels olie met een snufje cayennepeper en smeer met een kwastje de vlammetjes in met de olie.
  7. Bak de vlammetjes in de oven in 10 tot 15 minuten goudbruin en knapperig. Serveer met curry.

En nu aanvallen maar!