Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Dürüm kipshoarma met knoflooksaus
Recepten

Dürüm kipshoarma met knoflooksaus

Dürüm kipshoarma met knoflooksaus - Oliehoorn inspiratie

Ingrediënten voor de Dürüm kipshoarma met knoflooksaus

  • 500 gram kipfilet
  • 1 ½ eetlepel shoarmakruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode ui
  • 1 paprika
  • 2 tomaten
  • 100 gram ijsbergsla
  • 150 gram peen julienne
  • 4 (dürüm) tortilla’s

voor de knoflooksaus:

  • 6 eetlepels Oliehoorn-mayonaise
  • 3 eetlepels yoghurt
  • 1 theelepel honing
  • 2 teentjes knoflook
  • wat verse bieslook of peterselie

Zo maak je het

  1. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en snijd de ui halve maantjes. Snijd ook de paprika in dunne reepjes. Snijd de tomaten in plakjes.
  2. Verhit wat olie in koekenpan en voeg de kip, de shoarmakruiden en een teentje fijngehakte knoflook toe. Bak de kip gedurende 10 minuten goudbruin en gaar. Voeg halverwege de ui en de paprika toe en bak nog even mee.
  3. Maak ondertussen de knoflooksaus. Roer de yoghurt, de mayonaise en de honing door elkaar. Pers twee teentjes knoflook uit en roer dit erdoor. Voeg tot slot een beetje fijngehakte bieslook of peterselie toe.
  4. Leg een tortilla op een groot bord en besmeer met een dun laagje knoflooksaus. Verdeel vervolgens wat sla en peen julienne over de tortilla. Schep er wat van het kipmengsel op en een paar plakjes tomaat. Rol strak op en snijd daarna doormidden. Herhaal dit met de rest van de tortilla’s tot alle ingrediënten op zijn.
  5. Serveer met nog wat van de zelfgemaakte knoflooksaus.

Eet smakelijk!

Bekijk Mayonaise