Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Experimenteren met de aardappel
Recepten

Experimenteren met de aardappel

Experimenteren met de aardappel - Oliehoorn inspiratie

Even niet de standaard gekookte aardappel maar probeer eens dit lekkere recept in de keuken. Deze gepofte aardappel met baconcrumble en onze Brander Mayonaise saus natuurlijk! Erg lekker bij een heerlijke salade.

Ingrediënten voor de gepofte aardappels met baconcrumble en Brander

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Was de schil van de aardappels goed. Leg iedere aardappel met schil op een eigen stukje aluminiumfolie van 30 bij 30 cm. Doe een eetlepel olijfolie, peper en zout op iedere aardappel, vouw de folie dicht en leg de ingepakte aardappels voor ongeveer 50 minuten in de oven. Als je met een mesje in de aardappels prikt en je glijdt er gemakkelijk doorheen, dan zijn ze gaar.
  3. Maak ondertussen een sausje van de Brander, crème fraîche en een geperst teentje knoflook en voeg peper en zout naar smaak toe.
  4. Bak in een koekenpan de bacon krokant. Verkruimel de bacon en leg apart.
  5. Snijd de salade ui heel fijn. Rasp vervolgens de kaas grof.
  6. Serveer de aardappels in de folie. Verwijder aan tafel de folie en snijd de aardappels doormidden, schep een lepel van het Brander-sausje hierin en bestrooi met de geraspte kaas, baconcrumble en bosui.

Snelle tip: Wil je de aardappelen in 15 minuten poffen? Dan kun je ook de magnetron gebruiken. Was de aardappelen en laat de schil zitten. Snijd een paar inkepingen in de schil en doe de aardappels in een gesloten magnetronschaal. Doe de magnetron schaal op volle kracht voor 15 minuten in de magnetron.

En klaar is het recept, eet smakelijk!

Bekijk Brander Mayonaise