Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Gegrilde Bavette met truffelmayonaise, cherrytomaten en wortels
Recepten

Gegrilde Bavette met truffelmayonaise, cherrytomaten en wortels

Gegrilde Bavette met Oliehoorn truffelmayonaise truffel mayonaise

Ingrediënten

Voor 4 stuks

Voor de gegrilde bavette:

  • 500 gram bavette (flank steak)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Voor de gepofte cherrytomaten:

  • 250 gram cherrytomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Verse tijmblaadjes

Voor de geroosterde wortels:

  • 4-6 wortels, geschild en in stukken gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • Verse rozemarijn

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200°c.
  2. Meng de wortelstukken met olijfolie, zout, peper en verse rozemarijnnaalden. Leg ze op een bakplaat en rooster ze gedurende 25-30 minuten, of tot ze gaar en licht knapperig zijn.
  3. Meng de cherrytomaten met olijfolie, zout, peper en verse tijmblaadjes. Leg ze op een bakplaat en pof ze in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot ze zacht zijn en beginnen open te barsten.
  4. Bestrooi de bavette aan beide zijden met zout en versgemalen zwarte peper. Wrijf lichtjes in met olijfolie.
  5. Verwarm een grillpan of barbecue op hoog vuur. Grill de bavette ongeveer 3-4 minuten aan elke zijde voor Medium-rare, of langer naar wens.
  6. Laat het vlees enkele minuten rusten voordat je het in dunne plakjes snijdt.
  7. Tot slot: schik de plakjes gegrilde bavette op een serveerschaal. Leg de gepofte cherrytomaten en geroosterde wortels rond de bavette.
  8. Serveer de bavette met truffelmayonaise en garneer eventueel met extra verse kruiden. (basilicum, oregano, granaatappelpitjes.)

Eet smakelijk!

Truffel mayonaise