Home / Inspiratie / Gegrilde kip met komkommersalade en dillemayonaise
Gegrilde kip met komkommersalade en dillemayonaise
Ingrediënten
Voor 2 personen
2 kipfilets
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel citroenrasp
1 eetlepel citroensap
1 theelepel gedroogde oregano
½ theelepel knoflookpoeder
1 komkommer
2 eetlepels Oliehoorn mayonaise
1 eetlepel Griekse yoghurt
1 theelepel citroensap
1 teentje knoflook fijngehakt
1 eetlepel verse fijngehakte dille
1 eetlepel verse fijngehakte munt
Zout en peper naar smaak
Zo maak je het
Marineer de kip met olijfolie, citroenrasp, citroensap, oregano, knoflookpoeder, zout en peper. Laat het minstens 15 minuten intrekken (langer = meer smaak!).
Grill de kipfilets in een grillpan of op de BBQ, ongeveer 6-8 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Laat de kip even rusten en snijd het in plakjes.
Snijd de komkommer in dunne plakjes met een mandoline of een scherp mes.
Meng de Oliehoorn mayonaise, Griekse yoghurt, citroensap, knoflook, munt en dille in een kom.
Voeg de komkommer toe en meng alles goed door elkaar.
Breng op smaak met zout en peper en laat de salade even intrekken in de koelkast voor extra smaak.
Bruschetta gerookte zalm & blini Parmaham met truffelmayonaise
Zomers genieten? Deze Bruschetta met gerookte zalm en blini met Parmaham & truffelmayonaise zijn dé perfecte combi van fris, romig en feestelijk. Ideaal voor op een borrelplank, zomerse lunch of als stijlvol voorgerecht.
Klein van stuk, groots van smaak! Door de kip klein te houden, zijn ze ideaal als borrelhapje of als bijgerecht. Serveer het met een goede dosis romige fritessaus en kruidige currysaus. Dat maakt de borrel op z'n best!