Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Groene asperges met prosciutto crudo en tonijnmayonaise
Recepten

Groene asperges met prosciutto crudo en tonijnmayonaise

Groene asperges met prosciutto crudo en tonijnmayonaise - Oliehoorn

Ingrediënten

4 personen

  • 350 gram groene asperges
  • ± 90 gram prosciutto crudo
  • 1 ei
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • 50 gram tonijn uit blik (uitgelekt)
  • 2 zoetzure augurkjes
  • peper
  • wat bieslook

Zo maak je het

  1. Begin met het koken van het ei. Doe het ei in een pannetje met koud water en breng aan de kook. Kook het ei tien minuten. Laat het daarna even schrikken in koud water.
  2. Zet een ruime pan op het vuur met een laagje water. Breng het water aan de kook.
  3. Snijd de onderste twee centimeter van de asperges af en leg ze in het kokend hete water.
  4. Kook de asperges op een matige temperatuur 4 minuutjes. Schep ze daarna uit de pan en laat ze uitlekken op een theedoek.
  5. Maak ondertussen de tonijnmayonaise. Doe de mayonaise, de tonijn en de yoghurt in een hoge beker. Gooi er twee augurkjes bij en breng op smaak met wat peper. Pureer met de staafmixer tot een gladde saus.
  6. Verdeel de asperges in vier porties. Wikkel de porties asperges in 1 à 2 plakjes prosciutto crudo. Leg vervolgens elk pakketje op een bordje.
  7. Schep wat van de tonijnmayonaise op de asperges.
  8. Hak het hardgekookte ei in stukjes en verdeel dit over de asperges.
  9. Snijd tot slot wat bieslook fijn en strooi dit over het geheel. Serveer de overgebleven tonijnmayonaise er los bij voor wie wat extra saus wil.

Eet smakelijk!

Bekijk Oliehoorn Mayonaise