Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Heerlijke kroketbroodjes met Brander mayonaise
Recepten

Heerlijke kroketbroodjes met Brander mayonaise

Oliehoorn Brander mayonaise - Recept: kroketbroodjes

Typisch Nederlands? De bitterbal! En de kroket dus stiekem net zo goed. Zoek je nog iets leuks om te doen of lekkers om te maken deze meivakantie? Knoop een schort om en tover in een handomdraai deze kroketbroodjes op tafel. De perfecte snack voor Koningsdag morgen én extra lekker met onze eigen trots: Brander mayonaise.

Ingrediënten voor de kroketbroodjes

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal de blaadjes bladerdeeg los van elkaar en laat ze even ontdooien op het aanrecht.
  2. Besmeer het midden van 4 plakjes van het bladerdeeg met een klein beetje Brander mayonaise.
  3. Leg vervolgens de bevroren kroketten op het bladerdeeg.
  4. Klop het ei los en besmeer de randen van het bladerdeeg rond de kroket met een beetje losgeklopt ei.
  5. Dek de kroketten vervolgens af met een plakje bladerdeeg. Druk de randjes goed aan met een vork en snijd het overtollige bladerdeeg weg zodat je mooie strakke kroketbroodjes krijgt.
  6. Besmeer de kroketbroodjes vervolgens met de rest van het ei voor een mooie glans.
  7. Snijd daarna voorzichtig horizontale streepjes in de bovenste blaadjes bladerdeeg.
  8. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg de kroketbroodjes erop.
  9. Bak de kroketbroodjes gedurende 20 à 25 minuten goudbruin en gaar in de oven. Serveer met wat extra Brander mayonaise.

Eet smakelijk!

Bekijk Brander Mayonaise