Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Krokante kiphaasjes met een speciale dip
Recepten

Krokante kiphaasjes met een speciale dip

Wat je vanavond eet? Deze krokante kiphaasjes met shirachamayo natuurlijk! Lekker tussen een broodje met coleslaw of met geroosterde (zoete) aardappeltjes. Maar kan ook lekker uit het vuistje als snack worden genuttigd bij een feestje. De pikantere mayonaise maakt de krokante kiphaasjes naar een extra smaakbeleving in de mond.

Recept_Mayonaise_Kiphaasjes

Ingrediƫnten voor de krokante kiphaasjes met shirachamayo

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng de panko met cayennepeper, knoflookpoeder en peper en zout. Leg op een bord de bloem, op een ander bord de panko met kruiden en kluts het ei in een kom.
  3. Rol de kiphaasjes door de bloem en bestrooi met knoflookpoeder en cayennepeper. Zorg dat de bloem de kiphaasjes helemaal bedekt.
  4. Haal de kiphaasjes door het ei en dan door de panko. Zorg dat de kip helemaal bedekt is met panko.
  5. Leg de gepaneerde kipfilets op bakpapier en bak in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minuten krokant.
  6. Meng ondertussen de mayonaise, yoghurt en sriracha met elkaar en serveer bij de krokante kip.

Eet smakelijk!