Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Op de Japanse tour met de Pokebowl
Recepten

Op de Japanse tour met de Pokebowl

Op de Japanse tour met de Pokebowl - Oliehoorn inspiratie

Een pokébowl is heerlijk voor een zomerse dag. Je kan naar eigen wens je toppings kiezen, maar als wij jou iets mogen aanraden dan is het. Gemarineerde zalm, mango, wortel en sojaboontjes en een topcombi met onze vegan mayo.

Ingrediënten voor de pokébowls

Zo maak je het

  1. Snijd de zalm in blokjes van 2 bij 2 cm en marineer in de sojasaus, sesamolie en eetlepel sushiazijn. Zet afgedekt in de koelkast voor een uur.
  2. Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Schep in een grote (aardewerken) schaal om.
  3. Verwarm ondertussen in een steelpan de rijstazijn, zout en suiker, totdat de suiker en zout opgelost zijn. Doe dit mengsel bij de sushirijst en schep voorzichtig door. Laat de rijst bijna helemaal afkoelen.
  4. Snijd de zalm in blokjes van 1 cm bij 1 cm, de avocado in plakjes en de bosuitjes fijn.
  5. Meng de mayonaise met de wasabi en proef of je het zo lekker vindt.
  6. Verdeel de afgekoelde rijst in twee kommen. Verdeel hierop de zalm, wortel, mais, komkommer, mango en de sojaboontjes.
  7. Besprenkel naar smaak sojasaus over de pokerbowl en maak af met de heerlijke wasabimayo.

Eet smakelijk!

Bekijk Vegan mayonaise