Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / Inspiratie / Voor de echte chocola liefhebber
Recepten

Voor de echte chocola liefhebber

Oliehoorn sauzen kunnen ook in zoete gerechten worden verwerkt. Het geheime ingrediënt van de meest smeuïge brownies die je ooit hebt gegeten is Mayonaise. Ja, echt! Het vervangt de boter en zorgt voor een hele lekkere structuur. Eerst proeven dan geloven? We delen met liefde het recept met jou.

Recept_Mayonaise_Brownie

Ingrediënten voor de brownie met crispy witte chocola

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
  2. Smelt de pure chocola (au bain-marie, in een glazen kom boven een pan kokend water of door de blokjes even kort in de magnetron te doen).
  3. Meng met een keukenmixer de eieren met de suiker en vanillepasta.
  4. Voeg de gesmolten pure chocola, de mayonaise, de gezeefde bloem en het zelfrijzend bakmeel toe. Meng vervolgens nogmaals tot een glad beslag.
  5. Snijd de witte chocolade in brokjes, voeg de brokjes toe en roer het mengsel nog eens met een lepel door.
  6. Giet het beslag in een met bakpapier beklede ovenschaal of bakblik voor brownies. Bak de brownies daarna in 20 tot 30 minuten in het midden van de oven gaar.
  7. De geur is onweerstaanbaar, we weten er alles van, maar laat de brownie afkoelen voordat je het aansnijdt. Pas dan geniet je écht (zonder verbrande tong).

Eet smakelijk!