Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / MVOliehoorn
MVOliehoorn

Onze ambitie?

De duurzaamste sausfabrikant van Nederland zijn. Oliehoorn staat voor ambachtelijk. We maken de lekkerste sauzen met liefde, geduld, passie en trots. Als familiebedrijf zijn we altijd gericht op de lange termijn, dus bereiden we sauzen op een manier die goed is voor mens, dier en milieu.

Dat maken we concreet met onze vijf focusgebieden:
Energie
Verpakkingen
Grondstoffen
Afval- en reststromen
Goede werkgever

Zo weten wij wat ons te doen staat, en kan jij ons daaraan houden. Sámen gaan we voor beter. Elke dag. Met een lach.

Lees hier het MVO jaarverslag
Oliehoorn_duurzaam_Zonnepanelen

Energie

Om de lekkerste sauzen te maken, is energie nodig; 100% groene energie, opgewekt door windmolens en door onze eigen 1780 zonnepanelen in Zwaag. In 2022 waren deze panelen goed voor goed voor zo’n 29% van onze energiebehoefte.

Ons Groene Boekje
collage-verpakkingen2

Verpakkingen

Flessen, emmers en sachets zijn nodig om onze sauzen vers en vol smaak bij jou op tafel te krijgen. De afgelopen jaren hebben onze verpakkingen al een grote verandering ondergaan. In 2024 zijn al onze consumentenverpakkingen 100% recyclebaar, dat is ons streven.

Ons Groene Boekje
Oliehoorn_overons_olie

Grondstoffen

Zonder hoogwaardige grondstoffen, geen allerlekkerste sauzen. We kijken kritisch naar waar onze grondstoffen vandaan komen en bevragen onze leveranciers over hun duurzaamheidsinspanningen. Zo zorgen we met elkaar dat de negatieve impact van onze productie op mens, dier en milieu zo laag mogelijk is.

Wil je meer weten over ons Green Partner programma? Dit kunt u vinden in ons Groene Boekje.

Lees hier meer
Oliehoorn_Saustap_Kwalitaria

Afval- en reststromen

Wereldwijd gooien we een derde van al het voedsel weg. Tussen de 30% en 50% hiervan gooit de eindgebruiker of consument zelf weg. De rest van de verspilling ontstaat bij de productie door de verwerker en is in veel gevallen te vermijden. Wij nemen dus verantwoordelijkheid in het terugbrengen van iedere afval- of reststroom.

Ons Groene Boekje
Foto John

Goede werkgever

Bij Oliehoorn staan we voor onze mensen. We vinden het belangrijk dat zij zichzelf kunnen uitdagen en ontwikkelen. Met een werksfeerscore van 7,1 en betrokkenheidsscore van 79,7% vanuit het medewerkerstevredenheidsonderzoek staan we er goed voor, maar dit jaar gaan we voor nóg beter!

Nieuwsgierig naar ons Fitter Up programma?

Bekijk het Groene Boekje.

Lees hier meer

Heb je een vraag of opmerking?
Stuur ons gerust een bericht MVOliehoorn@oliehoorn.nl