Oerhollandsche kippendijen met tomatenmarinade

 

Voorbereiding:
10 minuten
Bereiding:
30 minuten + 1,5 marinade laten intrekken  
Materialen:
Vleestang, grillpan of koekenpan, mengkom, koksmes en snijplank
Ingrediënten:
8 kippendijen
olijfolie om in aan te braden
3 strengen cherrytomaatjes
3 fijngehakte knoflooktenen 
225 ml Oerhollandsche tomatenketchup
2 eetlepels olijfolie
1 ½ theelepel chilivlokken
½  theelepel gemalen komijn
2 eetlepels ketjap manis
Zwarte peper en zeezout uit de molen
Verse koriander
Bereiding:
1. Begin met het maken van de marinade in de mengkom. 
Meng de olijfolie, Oerhollandsche tomatenketchup, chilivlokken, zout, gemalen komijn, ketjap en gehakte knoflook door elkaar. Houd de helft van de marinade apart.
2. Snij de kippendijen eventueel doormidden, maar je mag ze ook heel laten. Meng deze door de marinade. Laat de kippendijen ongeveer 1.5 uur marineren.
3. Braad de kippendijen aan in hete olijfolie en laat ze mooi goudbruin kleuren.
Smeer tijdens het grillen de kip in met de overgebleven marinade. Gebruik hiervoor een kwastje.
4. Laat de kippendijen even rusten.
5. Kook de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Leg de strengen cherrytomaten op een bakplaatje. Besprenkel de tomaatjes met olijfolie en doe er zeezout en zwarte peper op.
7. Doe de tomaatjes 8-10 minuten in een oven van 180°C. Doe het secuur en zorg ervoor dat de tomaatstrengen heel blijven. Serveer de kippendijen met witte basmatirijst en bestrooi het gerecht met vers gesneden koriander. Garneer met de kerstomaten.
Tip:
Grill de Kippendijen op de BBQ met houtskool voor een extra fijne grillsmaak.