Oerhollandsche mosselen met tomatenbouillon

 

Voor 4 personen 

Voorbereiding:
5 minuten 
Bereiding:
15 minuten 
Materialen:
Mosselpan of wok, snijplank, koksmes
Ingrediënten:
2 kg mosselen
1 eetlepel olijfolie
½ rode peper zonder pitjes 
3 gesnipperde sjalotten 
4 teentjes knoflook, fijngehakt 
225 ml Oerhollandsche tomatenketchup
1 glas droge witte wijn
15 blaadje verse koriander
3 tomaten in stukjes gesneden 

Bereiding:
1.Was de mosselen onder stromend water en verwijder de mosselen die drijven.
2.Verhit op matig vuur de olijfolie in een wok en zweet de sjalot en knoflook hierin aan. Pas op: niet laten kleuren.
3. Voeg 225 ml Oerhollandsche tomatenketchup toe en roer het door de sjalotten. Blus af met een ½ glas witte wijn en verhit het vervolgens nog even goed.
4. Voeg de gewassen mosselen toe en laat de saus goed koken. Af en toe omscheppen.
5. Demp het vuur wanneer de mosselen open gaan staan. Laat ze hierna nog vijf minuten staan en blijf ze ondertussen omscheppen. Strooi de gesneden verse koriander over de mosselen.
6. Schep de mosselen met een schuimspaan in diepe soepborden, doe er een schep tomatenbouillon over. Serveer met stokbrood om in de heerlijke Oerhollandsche tomatenbouillon te dippen.