Oerhollandsche thousand Island tomatendressing

 

Dressing voor 3 kroppen sla

Voorbereiding: 
5 minuten
Materialen:
Beslagkom, eetlepel, spatel, snijplank en koks mes 
Ingrediënten
4 eetlepels Oerhollandsche tomatenketchup
5 eetlepels Oliehoorn mayonaise
2 eetlepels crème fraîche 
1 theelepel Worcestersaus
2 eetlepels kleine augurkblokjes
2 theelepels poedersuiker of witte kristalsuiker
2 theelepels rode paprikapoeder
1 eetlepel olijfolie
2 hardgekookte eieren, gehakt
½ rode ui, zeer fijn
zout en peper uit de molen
Bereiding: 
1. Kook 2 eieren 8 minuten in kokend water en laat ze afkoelen.
2. Meng de suiker en de paprika in een kom en roer er een eetlepel olijfolie doorheen zodat het paprikapoeder oplost. 
3. Voeg de Oerhollandsche tomatenketchup en de Oliehoornmayonaise toe en roer het geheel glad met een spatel.
4. Snipper de rode ui en voeg dit samen met de augurkblokjes en de crème fraîche toe aan de saus.
5. Hak het ei in kleine stukjes met een koksmes en spatel het ei daarna voorzichtig door de dressing.
6. Breng de saus op smaak met Worcestersaus en peper en zout uit de molen.
7. Schep de dressing over de kropsla.