Oerhollandsche Tomatenmousse met Basilicum en Rauwe Ham

 

Voor 4 personen 
Voorbereiding:
15 minuten 
Bereiding:
15 minuten
Materialen:
kookpan, beslagkom, snijplank, koksmes, garde en spatel en puddingvormpjes
Ingrediënten:
225 ml Oerhollandsche tomatenketchup
½ eetlepel pesto
3 blaadjes gelantine
1 dl half geslagen room
½ bosje fijngesneden basilicum
Oerhollandsche Tomatenvinaigrette:
3 eetlepels Oerhollandsche tomatenketchup
2 eetlepels rode wijnazijn
5 eetlepels olijfolie
2 eetlepels water
1 eetlepel mosterd
2 eetlepels fijngesneden bieslook
200 gram dungesneden rauwe Parma- of Ardenneham
Rucola 
Worcestershire saus
Zout en peper uit de molen
Bereiding:
1. Week de gelatine circa 10 minuten in koud water. Verwarm de Oerhollandsche tomatenketchup en los hierin de gelatine op. Laat de Oerhollandsche tomatenketchup afkoelen. 
2. Klop de room op tot yoghurtdikte en spatel die door het licht afgekoelde en lobbige mengsel. Breng het geheel op smaak met de Worcestershiresaus en peper en zout. Voeg de ragfijn gesneden basilicum toe en spatel het door de tomaten crème. Laat de bavarois circa 3 uur opstijven in de koelkast. 
3. Meng voor de vinaigrette de Oerhollandsche ketchup, de rode wijnazijn, de olijfolie, mosterd, peper en zout met een staafmixer. Proef de vinaigrette en doe als laatste de bieslook erbij.
4. Schep met een warme lepel de Oerhollandsche tomatenmousse op een toastje. Garneer met rauwe ham en rucola. Drupppel de Oerhollandsche tomatenvinaigrette over de ham en de sla.