Oerhollandsche Varkensrib met Tomatenchutney

 

Voor 10 porties chutney

Voorbereiding:
15 minuten
Bereiding:
15 minuten 
Materialen:
Kookpan, koekenpan, snijplank en koksmes
Ingrediënten:
225 ml Oerhollandsche tomatenketchup
112 ml Oliehoorn currysaus
1 eetlepel tomatenpuree
3 eetlepels olijfolie
½ eetlepel knoflookpulp 
½  eetlepel pesto
350 gram gesnipperde ui of 4 middelgrote uien
10 druppels tabasco
1 rode Spaanse peper zonder pitjes, ragfijn gesneden
1 bos basilicum
4 dikke ribkarbonades
Peper en zout uit de molen
3 eetlepels vloeibaar bakken en braden

Bereiding:
1. Koop gesnipperde uien bij uw supermarkt of snipper zelf 4 uien.
2. Verhit in een wokpan 3 eetlepels olijfolie en zweet de uien aan met de ragfijn gesneden rode peper, de knoflookpulp en de tomatenpuree. Gedurende 5 minuten aanzetten op een laag vuur.
3. Voeg de pesto de toe en knijp er een 225 ml Oerhollandsche tomatenketchup in en 112 ml Oliehoorn currysaus. 
4. Maak de chutney op smaak met 10 druppels tabasco (of naar eigen smaak) en snij er vervolgens een bos fijngesneden verse basilicum door.  
5. Bewaar de Oerhollandsche tomatenchutney in een gesloten weckpot in de koelkast. Afgesloten is de chutney 14 dagen houdbaar in de koelkast.
6. Dep de karbonades droog met keukenpapier. Strooi zout en peper op de karbonades. Grill of braad de ribkarbonades vervolgens gedurende 3 minuten aan elke zijde. Laat de karbonades hierna 10 minuten rusten. 
7. Vlak voor het opdienen: Schep een royale lepel Oerhollandsche tomatenchutney op de karbonades.