Oerhollandsche Zeebaars met Tomatenkruidenkorst

Voor 4 personen 
Voorbereiding:
15 minuten
Bereiding:
15 minuten 
Materialen:
kookpan, koekenpan, snijplank, koksmes en microrasp 
Ingrediënten:
8 zeebaarsfilets met huid à 80 gram
Olijfolie voor bakken en braden
3 takjes peterselie, fijngehakt
3 takjes selderij, fijngehakt
3 takjes fijngesneden dille
2 teentjes gehakte knoflook
2 tomaten 
12 kleine kerstomaten
¼ fles Oerhollandsche tomatenketchup
250 gram breadcrumbs (Liefst Panko)
1 citroen
300 gram spaghetti
Bereiding:
1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Snij alle kruiden en doe ze bij elkaar in een kom. Rasp de schil van een citroen met een microrasp en voeg dit bij de kruiden.
3. Verwijder het schilletje van de tomaat, kruis de tomaat in aan de boven- en onderkant en dompel hem 30 seconden onder in kokend water. Spoel de tomaten af met koud water en verwijder de schil.
4. Snij de 2 tomaten in vieren, verwijder de pitjes en snij het tomatenvlees in mooie kleine blokjes, voeg het bij de kruidenmix.
5. Rooster de breadcrumbs in een droge koekenpan goudgeel. Houd 6 eetlepels breadcrumbs apart en doe de rest van breadcrumbs bij de kruiden en citroen en meng het door elkaar.
6. Leng de kruidenmix aan met de Oerhollandsche tomatenketchup zodat er een “deeg” ontstaat.
7. Doe zout en peper op viszijde van de zeebaars en rooster de zeebaars kort 1 ½ minuut in hete olijfolie. Leg de vis eerst met de velzijde naar beneden in de koekenpan.
8. Schep de Oerhollandsche tomatencrisp op de viszijde van de zeebaars.
9. Leg de cherrytomaten op een bakplaatje. Besprenkel de tomaatjes met olijfolie en doe er zeezout en zwarte peper op.
10. Doe de tomaatjes 8-10 minuten in een oven van 180°C.  
11. Doe de vis vlak voor het opdienen nog 4 minuten in een oven van 180°C. Bestrooi de bovenzijde met de apart gehouden breadcrumbs. 
12. Verhit de wok met een klein beetje olijfolie, voeg de gekookte spaghetti toe en roer er 3 eetlepels Oerhollandsche tomatenketchup door. Leg de spaghetti op een bord en leg de visfilets met de tomatenkruidenkorst er bovenop.