Duurzaamheid

Oliehoorn hecht veel waarde aan een gezond milieu. Daarom worden in het productieproces voortdurend stappen genomen om meer duurzaam en milieuvriendelijk te produceren.

Waterzuiveringsinstallatie

Waterzuiveringsinstallatie

De waterzuiveringsinstallatie is geplaatst in de milieuruimte. Het afvalwater uit de productie wordt opgevangen en verpompt naar een buffer. Via de buffer wordt het verpompt naar de zogenaamde flocktuator. Daar wordt het afvalwater behandeld en vervolgens wordt het conconcetreerde vuil naar een slib opvangbak getransporteerd en afgevoerd naar een slibverwerkingsbedrijf. Het water gaat het riool in. 

Afvalscheiding

Afvalscheiding

Karton en plastic wordt dagelijks vanuit magazijnen en productie gescheiden verzameld. Plastic wordt tot balen geperst. Restproducten uit olie- en sauscontainers worden afgevoerd in zogenaamde Nyssen containers. Cartridges, toners en batterijen worden apart ingezameld. De keuze voor milieu-vriendelijkere verpakkingen en grotere eenheden, reduceren de afvalstroom.

Energieverbruik

Energieverbruik

De verlichting in de bedrijfsruimtes is voorzien van bewegingsmelders. Daarmee wordt onnodig gebruik van verlichting voorkomen. Oliehoorn maakt standaard gebruik van vrijkoeling. Bij deze regeling wordt zoveel mogelijk buitenlucht gebruikt als koeling. Dit bespaart energie. De aluminium kozijnen van UnieKozijn zorgen voor optimale warmte isolatie, gecombineerd met een uitstekende dichtheid van de gehele kozijnconstructie. Instellingen van machines zijn op afstand controleerbaar. Dit voorkomt onnodig rijden van onderhoudsmonteurs. Zonnepanelen op de daken en een met de zon meedraaiende Sunflower, zorgen voor 40% minder energieverbruik.

Klimaatbeheersing

Klimaatbeheersing

Het klimaatsysteem van Oliehoorn vangt de warmte op die vrijkomt in het ketelhuis. Deze warmte wordt gebruikt om het voorraad- en distributiemagazijn te verwarmen. Op die manier bespaart Oliehoorn uiteindelijk enkele duizenden kuub aan aardgas op jaarbasis. Daarnaast is de luchtbehandelingskast voorzien van een hoog rendement koeling. Hierdoor wordt de productieruimte energiezuinig gekoeld.

Productveiligheid

Productveiligheid

Oliehoorn is ISO 9001:2008 gecertificeerd en werkt volgens een geïntegreerd HACCP-plan, ook wel voedselveiligheidsplan genoemd. Via het waterdichte track and trace systeem worden alle binnenkomende en verwerkte grondstoffen tot en met het gereed product en het verzenden van de artikelen gescand. In geval van calamiteiten voorziet het kwaliteitsysteem in een effectieve recall procedure.

Grondstoffen

Grondstoffen

We kiezen ervoor om zoveel mogelijk natuurlijke grondstoffen toe te passen. Voorbeelden hiervan zijn onze Green Label frituurolie (100% natuurlijk) en onze Green Label Mayonaise, waaraan geen kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen zijn toegevoegd. Bovendien is deze glutenvrij en het eigeel komt van kippenfarms waar veel aandacht wordt besteed aan dierenwelzijn. Oliehoorn heeft een mini-productielijn opgezet bij Van Hall Larenstein. Hier worden testen uitgevoerd en onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van zoutreductie, minder gebruik van suiker en toepassing van natuurlijke grondstoffen in het bereidingsproces. Onze voorkeur gaat overigens uit naar gebruik van ingrediënten van Nederlandse bodem