Geschiedenis

Oliehoorn bestaat bijna 35 jaar! De basis voor de traditionele bereiding van Oliehoorn sauzen, (spijs)oliën en frituurvetten werd gelegd in 1981. Dat jaar begon ondernemer Klaas van Kalken onder de naam De Oliehoorn vanuit huis met de verkoop van spijsoliën en vetten. Bekijk hieronder de gehele tijdlijn van Oliehoorn.

1981: De start met Klaas van Kalken

Klaas van Kalken begint onder de naam ‘De Oliehoorn’ vanuit zijn huis in Hoorn met de verkoop van spijsoliën en vetten.

1992: Overname Frischo Schoonebeek

De gestage groei van Oliehoorn in de eerste tien jaar legde in 1992 de basis voor de overname van de sausproductie van het Drentse bedrijf Frischo. In dit jaar verhuisde de productie van Schoonebeek naar Hoorn. 

1999: Indiensttreding van Wim Dijk

In 1999 treedt Wim Dijk in dienst van Oliehoorn als algemeen directeur. Wim Dijk was daarvoor werkzaam voor Horecagroothandel van der Velde in Bakkeveen. 

2008: De nieuwe fabriek

Door de groei van Oliehoorn werd in 2008 de nieuwe Oliehoorn fabriek opgeleverd. De fabriek voldoet aan de strengste HACCP-normen. 

2014: Uitbreiding fabriek

Door de constante groei van Oliehoorn werd in 2014 de fabriek fors uitgebreid. De interne routing van productie en logistiek is nog beter neergezet en diverse investeringen op het gebied van duurzaamheid vonden plaats. Klaar voor de toekomst!