Duurzaamheid

Oliehoorn hecht veel waarde aan een gezond milieu. Daarom worden in het productieproces voortdurend stappen genomen om meer duurzaam en milieuvriendelijk te produceren.

Ons groene boekje

In het kort de Oliehoorn speerpunten

 

Speerpunt 1: Energie

Wij hebben verregaande energiebesparingsmaatregelen doorgevoerd. Denk aan bouwtechnische aanpassingen, klimaatbeheersingssystemen, warmtewisselaars, warmte-terugwinsystemen en zonneboilers. Dit draagt bij aan de ambitie om klimaatneutraal te produceren.

 

Speerpunt 2: Verpakkingen

Het verduurzamen van onze verpakkingen blijft de komende jaren een van onze speerpunten.

 

Speerpunt 3: Grondstoffen

Het vinden van milieuvriendelijke alternatieven voor ons huidige assortiment aan grondstoffen is best een uitdaging, maar wij hebben al een aantal mooie slagen gemaakt. 

 

Speerpunt 4: Afvalstromen

Onze doelstelling is om de rest- en afvalstromen uit onze fabrieken verder te verminderen. De reststromen die er zijn worden verwerkt in grondstoffen voor diervoeders.

 

Speerpunt 5: Medewerkers

We bieden veilige, gezonde en prettige arbeidsomstandigheden en -voorwaarden. We voelen ons verantwoordelijk voor het welzijn van onze medewerkers en streven ernaar een populaire en gewilde werkgever te zijn.

 

Wil je weten welke actiepunten met betrekking tot duurzaamheid wij hebben uitgevoerd, wat onze ambities zijn en waar wij nu staan? Download dan nu het Groene boekje van Oliehoorn: