Consumenten
Professionals
Direct bestellen?
Bezoek webshop

Industrie

Home / ontwikkelingen

Project: Suiker- en zoutarme sauzen

 

 

 

 

Oliehoorn heeft, naast haar andere sauzen, een heerlijke en goed verkopende frites- en currysaus op de markt. Consumenten vragen echter steeds meer naar sauzen met minder zout en vooral ook minder suiker. Dit past in een gezonde leefstijl. Om ook in de toekomst een belangrijke positie in de markt te hebben, wil Oliehoorn beide sauzen nu ontwikkelen met aanzienlijk minder suiker en zout. Dit wil zij doen door middel van de laatste wetenschappelijke inzichten, theoretische modellen en kleine praktijktesten. In een later stadium van het project wordt er opgeschaald naar grotere proefbatches om te kijken of de gedane aannames ook op grotere schaal gelden.

Het hoofddoel van het project is het ontwikkelen van suiker- en zoutarme sauzen. Verder wil Oliehoorn kennis opdoen over verschillende ingrediënten als vervanger van suiker en zout en hun reactie op elkaar. Ook is kennis over houdbaarheid van deze ingrediënten bij verhitten en afkoelen natuurlijk van groot belang.